Руски психолог открива: Што е тајната на среќен брак во кој веќе нема љубов?

Се вљубуваме во личност која сака индивидуалност, знае што е почит, има самодоверба и е независна. Браковите во кои луѓето имаат совршена хармонија се навистина реткост овие денови.

ruski-psiholog-otkriva-sto-e-tajnata-na-sreken-brak-vo-koj-veke-nema-ljubov-01.jpg

Познатиот руски психолог Михаил Лабковски, вели дека љубовта во некој момент најчесто престанува да постои, но и дека луѓето остануваа во среќен брак затоа што за животот во заедница најважни се две работи:

„Со годините имаме помалку сила отколку во младоста, па сè што сакаме е мир, разбирање и тишина. Што е тајната на среќниот брак во кој веќе нема љубов? Довербата, чувството на сигурност, поддршката и разбирањето!“

Кога имате над 40 години, овие квалитети ви се поважни од пеперутки во стомакот и љубоморни инциденти.

ruski-psiholog-otkriva-sto-e-tajnata-na-sreken-brak-vo-koj-veke-nema-ljubov-02.jpg

Работата, кариерата, финансиите, изгледот, притисоците од околината – сето ова влијае на бракот.

Две клучни работи за долг брак се:

1. Да имате за што да разговарате.

2. Да не се оптоварувате со премногу неважни работи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *