Трендови кои се проблематични при уредувањето на ентериерот

Тоа што изгледа одлично на Инстаграм, не значи дека изгледа добро и во реалноста. Кои трендови не се баш практични?

trendovi-koi-se-problematichni-pri-ureduvanjeto-na-enterierot-01.jpg

Трендовите во уредувањето на ентериерот доаѓаат и си одат, но некои од нив се навистина проблематични.

Професионалните дизајнери на ентериери дефинтивно не ги обожаваат.

Актуелни проблематични трендови:

Комплетно бел ентериер – не е практичен затоа што е тежок за одржување

trendovi-koi-se-problematichni-pri-ureduvanjeto-na-enterierot-02.jpg

Отворени полици – тешко е за изведување и во живо изгледа полошо отколку на Инстаграм

trendovi-koi-se-problematichni-pri-ureduvanjeto-na-enterierot-03.jpg

Парчиња мебел од антикварница – зафаќаат премногу простор некогаш, а и е тешко да се комбинираат со модерен мебел

trendovi-koi-se-problematichni-pri-ureduvanjeto-na-enterierot-04.jpg

Клупи – изгледаат добро, но се навистина непрактични за употреба

trendovi-koi-se-problematichni-pri-ureduvanjeto-na-enterierot-05.jpg

Ѕидови во силни бои – некои дизајнери ова го сметаат за застарен тренд

trendovi-koi-se-problematichni-pri-ureduvanjeto-na-enterierot-06.jpg

Лизгачки врати од кујна – не го блокираат звукот и мирисот и се непрактични

trendovi-koi-se-problematichni-pri-ureduvanjeto-na-enterierot-07.jpg

Исти парчиња мебел (комплет) – може да биде здодевно

trendovi-koi-se-problematichni-pri-ureduvanjeto-na-enterierot-08.jpg

„Живи“ ѕидови од растенија – убаво изгледаат, но се хорор за одржување

trendovi-koi-se-problematichni-pri-ureduvanjeto-na-enterierot-09.jpg

Комплетно сив ентериер – изгледа мрачно и здодевно

trendovi-koi-se-problematichni-pri-ureduvanjeto-na-enterierot-10.jpg

Ситни плочки во тоалетот или на работната површина во кујната – шик се, но претешки за одржување

trendovi-koi-se-problematichni-pri-ureduvanjeto-na-enterierot-11.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *