10 славни жени кои се обиделе да докажат дека влакната под пазуви се знак за самодоверба

Во последниве неколку години, истражувањата покажуваат дека речиси една од четири жени на возраст од 25 години, престанале да ги бричат пазувите.

10-slavni-zeni-koi-se-obidele-da-dokazat-deka-vlaknata-pod-pazuvi-se-znak-za-samodoverba-01.jpg

Оваа т.н. бунтовност кај жените, постои од многу одамна. Уште во ерата на Стар Холивуд, Софија Лорен гордо покажуваше несредени пазуви, а години подоцна, Мадона и Лиза Бонет го продолжија овој тренд.

Не може да изостане и Џулија Робертс која ја шокираше публиката на премиерата на филмот Notting Hill во 1999-та година.

Мал преглед на ѕвездите кои со задоволство ги оставале и оставаат пазувите несредени:

1. Софија Лорен, 1955 год.

10-slavni-zeni-koi-se-obidele-da-dokazat-deka-vlaknata-pod-pazuvi-se-znak-za-samodoverba01.jpg

2. Грејс Џонс, годината не е позната

10-slavni-zeni-koi-se-obidele-da-dokazat-deka-vlaknata-pod-pazuvi-se-znak-za-samodoverba02.jpg

3. Џулија Робертс, 1999 год.

10-slavni-zeni-koi-se-obidele-da-dokazat-deka-vlaknata-pod-pazuvi-se-znak-za-samodoverba03.jpg

4. Дру Баримoр, 2005 год. 

10-slavni-zeni-koi-se-obidele-da-dokazat-deka-vlaknata-pod-pazuvi-se-znak-za-samodoverba04.jpg

5. Лиза Бонет, 1990 год. 

10-slavni-zeni-koi-se-obidele-da-dokazat-deka-vlaknata-pod-pazuvi-se-znak-za-samodoverba05.jpg

6. Лејди Гага, 2011 год.

10-slavni-zeni-koi-se-obidele-da-dokazat-deka-vlaknata-pod-pazuvi-se-znak-za-samodoverba06.jpg

7. Амандла Стенберг, 2018 год.

10-slavni-zeni-koi-se-obidele-da-dokazat-deka-vlaknata-pod-pazuvi-se-znak-za-samodoverba07.jpg

8. Мајли Сајрус, 2015 год.

10-slavni-zeni-koi-se-obidele-da-dokazat-deka-vlaknata-pod-pazuvi-se-znak-za-samodoverba08.jpg

9. Мадона, 2014 год.

10-slavni-zeni-koi-se-obidele-da-dokazat-deka-vlaknata-pod-pazuvi-se-znak-za-samodoverba09.jpg

10. Емили Ратајковски, 2019

10-slavni-zeni-koi-se-obidele-da-dokazat-deka-vlaknata-pod-pazuvi-se-znak-za-samodoverba10.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *