Догорена свеќа – недостаток на доблест: симболиката на одредени предмети во домот

Едноставни предмети кои ги гледате секојдневно и ги користите во домот, според некои религии и стари традиции имаат одредена симболика и значење. Проверете дали ги имате низ дома и што значат – секако, не си го сфаќајте пресериозно.

dogorena-sveka-nedostatok-na-doblest-simbolika-01.jpg

Според некои религиски традиции:

Црвена перница: Симболизира препуштање на задоволствата и корупција на душата.

Превртен чајник: Претставува губење на вербатa.

Светло сина или бела завеса: Симболизира небо и местото каде започнува светото и божествата.

Догорена свеќа: Недостаток на доблест.

Метла: Верба во бракот и доверба.

Огледало: Суета.

Детска играчка: Слобода и невиност во раните години од животот.

Валкан прозорец: Болест и физичка исцрпеност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *