Жено, биди кралица!

Биди кралица. Биди нежна. Нека те водат нови идеи постојано, уживај во тоа што си жена. Жено, биди кралица.

zeno-bidi-kralica-01.jpg

Имај храброст да бидеш различна.

Биди прва. Биди лидер.

Биди жена која го сака животот без разлика на сите препреки. Оди понатаму без страв и соочи се со предизвиците.

Барај ја вистината и владеј со своето кралство – твојот дом, твојата канцеларија или твоето семејство. Срцето треба да ти биде полно љубов.

Биди кралица. Биди нежна. Нека те водат секогаш нови идеи. Уживај во тоа што си жена.

Не губи време да бидеш здодевна и просечна.

Не е важно низ што си поминала, од каде си, кои ти се родители. Не е важен ниту твојот социјален или економски статус. Ништо од ова не е важно.

Важно е дека треба да знаеш да сакаш и да ја покажуваш љубовта низ својата работа, семејство.

Жено, биди кралица. Не се откажувај од својата моќ и слава.

Извадок од Опра Винфри

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *