Специјално дизајнирана торба за лубеница – идеална за лето кај нас (фото)

Јапонскиот дизајнер Yusuke Kadoi успеа да дизајнира луксузна, кожена торба со само една намена – да собере точно една лубеница.

Specijalno-dizajnirana-torba-za-edna-lubenica-01.jpg

Со оглед на фактот колку многу се произведува и јаде лубеница во Македонија за време на летниот период, сметаме дека овој изум не само што е интересен, туку и многу практичен за кај нас.

Kadoi совршено ја „имитирал“ формата на торбата со помош на составување на индивидуални кожени парчиња кои потоа ги сошил.

specijalno-dizajnirana-torba-za-lubenica-idealna-za-leto-vo-makedonija-foto-02.jpg
specijalno-dizajnirana-torba-za-lubenica-idealna-za-leto-vo-makedonija-foto03.jpg
specijalno-dizajnirana-torba-za-lubenica-idealna-za-leto-vo-makedonija-foto04.jpg

Чантата има и силна рачка со метални копчиња со цел полесно да ја носите лубеницата, без страв дека истата ќе ви падне и ќе се стркала.

Погледнете ја совршената летна чанта која собира една лубеница, како и видеото кое одблиску го прикажува процесот на креирање.

Прашањето е – дали би ја носеле?

specijalno-dizajnirana-torba-za-lubenica-idealna-za-leto-vo-makedonija-foto05.jpg
specijalno-dizajnirana-torba-za-lubenica-idealna-za-leto-vo-makedonija-foto06.jpg
specijalno-dizajnirana-torba-za-lubenica-idealna-za-leto-vo-makedonija-foto07.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *