Тест за вашата самодоверба: Која положба на рацете ви е најудобна?

Овој тест открива каков тип на самодоверба поседувате. Одберете положба која сметате дека ви е најудобна – без оглед на левата или десната рака.

test-na-vasata-samodoverba-koja-polozba-na-racete-vi-e-najudobna-01.jpg

.

.

.

.

.

.

.

.

Ако одбравте:

Положба бр.1

Имате самодоверба на ментор!

Начинот на кој го држите зглобот покажува дека имате голема самодоверба во ситуациите кога сте еден на еден. Повеќе сакате да водите мали групи. Ви се допаѓа кога можете да почувствувате дека луѓето ве слушаат и го цените нивното мислење.

Сакате да ги решите проблемите со помош на повеќе мислења.

Положба бр.2

Имате пријателска самодоверба!

Начинот на кој ги поставувате рацете покажува дека уживате во односите со колегите со кои имате взаемно почитување. Знаете дека секоја работа е „двонасочна улица“. Не можете да поднесете непријатни луѓе што пребираат.

Повеќе сакате да бидете со пријатни луѓе кои си го кажуваат гласно своето мислење.

Ваков карактер имаат милионерите.

Положба бр.3

Имате харизматична самодоверба!

Вие сте харизматичен лидер. Немате желба да разговарате со луѓе кои не ве ценат или се љубоморни на другите. Знаете дека секогаш постојат препреки во животот – па зошто да не им помагате на другите?

Луѓето ви се восхитуваат на вашата љубезност и великодушност. Со вас, патот до успехот е близок!

Ваков карактер имаат луѓе на високи позиции пр. извршни директори.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *