Убавините на Македонија: на одмор на Дебарско Езеро (фото)

Едно од помалку популарните езера во земјава е Дебарското Езеро или Шпиље во западниот дел на Македонија. Се наоѓа во близина на македонско-албанската граница, јужно од Дебар, на местото каде што Радика се влева во реката Црн Дрим.

ubavinite-na-makedonija-na-odmor-na-debarsko-ezero-foto-01.jpg

Дебарското Езеро е најбогато со вода од сите вештачки езера во земјава, а максималната температура на водата е 23.9°С.

Во близина на источниот брег на езерото се наоѓа и Дебарскиот Остров.

Доколку сакате да ја посетите оваа околина и да уживате на чист воздух, без многу гужва, летово може да уживате на плажа и на Дебарското Езеро.

Ова се некои од најубавите Инстаграм фотки од оваа дестинација:

https://www.instagram.com/p/CDIyncVp4GL/?utm_source=ig_embed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *