8 трикови за чистење од домаќинките чии домови светат

Чистењето е здодевно и непријатно. Но, благодарение на неколку трикови, сите обврски стануваат полесни, па така и оваа.

8-trikovi-za-cistenje-od-domakinkite-cii-domovi-svetat-001.jpg

Ова се тајните на домаќинките чии домови секогаш светат:

Секогаш чистете на дневна светлина.

8-trikovi-za-cistenje-od-domakinkite-cii-domovi-svetat-1.jpg

Масните остатоци од прстите на разни површини лесно се чистат со гума за моливи.

8-trikovi-za-cistenje-od-domakinkite-cii-domovi-svetat-2.jpg

Огледалото помалку ќе се замаглува ако го премачкате со пена за бричење, па го пребришете.

8-trikovi-za-cistenje-od-domakinkite-cii-domovi-svetat-3.jpg

Прозорците се чистат на облачно време, за детергентот побавно да се суши и да не остава траги.

8-trikovi-za-cistenje-od-domakinkite-cii-domovi-svetat-4.jpg

Остатоците од кафе и чај кои тешко се мијат, истријте ги со неколку лажички сода бикарбона.

8-trikovi-za-cistenje-od-domakinkite-cii-domovi-svetat-5.jpg

Безбедно може да го исчистите лаптопот со микрофибер крпа потопена во малку оцет.

8-trikovi-za-cistenje-od-domakinkite-cii-domovi-svetat-6.jpg

Белите прстени од мокри чаши на дрвените површини може да ги исушите со фен, па потоа дрвото да го премачкате со малку масло за готвење.

8-trikovi-za-cistenje-od-domakinkite-cii-domovi-svetat-7.jpg

Избушените дупки во белиот ѕид привремено може да се покријат со паста за заби.

8-trikovi-za-cistenje-od-domakinkite-cii-domovi-svetat-8.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *