Домаќински трик: За што може да го искористите детскиот базен?

Детскиот базен добива втора намена – откако децата ќе завршат со играње, искористете го за брзо и лесно перење на теписите.

domakjinski-trik-za-shto-mozhe-da-go-iskoristite-detskiot-bazen-01.jpg

Домаќинките имаат трикови со кои си го олеснуваат секојдневието, а овој ќе ви се најде на сите летово.

Ако не сакате да ги носите теписите на перење, а немате како во домот цели да ги исчистите, детскиот базен ќе ви послужи како „корито“ за перење теписи.

Чистењето со правосмукалка и поминувањето со влажна крпа не е доволно за темелно да се исчистат теписите.

Наполнете го базенот со ладна вода, ставете го тепихот внатре, разгазете се насекаде врз него и оставете да отстои 30-тина минути. Може да ставите и универзален детергент, а потоа оставете го тепихот добро да се исуши.

domakjinski-trik-za-shto-mozhe-da-go-iskoristite-detskiot-bazen-02.jpg
domakjinski-trik-za-shto-mozhe-da-go-iskoristite-detskiot-bazen-03.jpg
domakjinski-trik-za-shto-mozhe-da-go-iskoristite-detskiot-bazen-063.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *