Изгледа како да има 25 години, а има далеку повеќе – најмладоликиот инфлуенсер (фото)

Инфлуенсерот Едсон Брендон од Холандија е популарен заради својот неверојатно младешки изглед. Кога ќе го погледнете, би рекле дека има најмногу 30 години.

izgleda-kako-da-ima-25-godini-a-ima-daleku-poveke-najmladolikiot-influenser-foto-01.jpg

Но, реалноста е дека тој има 53 години.

izgleda-kako-da-ima-25-godini-a-ima-daleku-poveke-najmladolikiot-influenser-foto-02.jpg

Овој писател и личен тренер тврди дека никогаш немал пластични операции и дека неговиот младолик изглед се должи на добра исхрана, вежбање и нега на кожата.

Брендон вели дека тој го гледа своето тело како „свет храм“, избегнува да внесува шеќери, преработена и пржена храна, не пие алкохол и не пуши. Пие само вода, најмалку 2 литри на ден.

„Нема разлика во тоа како се чувствував кога имав 20 години и како се чувствувам денес. Да бидам искрен, се чувствувам дури и подобро. Сите се во шок кога им кажувам дека имам 53 години, обично ми даваат околу 25“.

Едсон е автор на книгата „Млади после 40-тата“ во која ги открива тајните за својот изглед.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *