Не, ова не се лански фотки и имало „бетер“ од нас – преполни плажи во Англија, Русија, САД (фото)

Уште од почетокот на пандемијата со корона вирусот, постојано ни се става до знаење дека одржувањето физичка дистанца е клучна исто како и носењето заштитни маски.

ne-ova-ne-se-lanski-fotki-i-imalo-beter-i-od-nas-prepolni-plazi-vo-anglija-rusija-sad-foto-01.jpg

Но, со доаѓањето на летото и високите температури, поголем дел од плажите се „накрцани“ – „нема игла каде да се фрли“. Така беше случајот и кај нас за време на викендите во Охрид, но не се подобри и некои од останатите земји.

1. Есекс, Англија. Крајот на јули беше пеколно топол. Сите заборавија на правилото за физичко дистанцирање.

ne-ova-ne-se-lanski-fotki-prepolni-plazi-vo-anglija-rusija-sad-foto01.jpg

2. Брајтон, Англија. Сликата е горе – долу иста.

ne-ova-ne-se-lanski-fotki-prepolni-plazi-vo-anglija-rusija-sad-foto01_1.jpg

3. САД – речиси и невозможно да одржите некаква дистанца.

ne-ova-ne-se-lanski-fotki-prepolni-plazi-vo-anglija-rusija-sad-foto01_2.jpg

4. Русија – Без мерки се ужива и во Краснодар и Сочи во Русија.

ne-ova-ne-se-lanski-fotki-prepolni-plazi-vo-anglija-rusija-sad-foto01_3.jpg

Секако, сликата не е иста на сите плажи и има исклучоци кои се придржуваат до правилата и мерките.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *