Прегради, растојание, сите деца со маски – како изгледа враќањето на училиште во САД и дали сме и ние вака спремни? (фото)

Дали да се продолжи со онлајн настава или учениците да се вратат во училишните клупи – прашање кое го мачи целиот свет. Во нашата земја денес ќе се одлучува на оваа тема. Како ќе изгледа одењето на училиште од први септември?

ne-se-dovolni-antibakteriski-gelovi-i-maski-kako-izgleda-vrakanjeto-vo-uciliste-vo-hjuston-foto-01.jpg

Дали сме подготвени децата и наставниците да бидат безбедни без да се шири корона вирусот?

ne-se-dovolni-antibakteriski-gelovi-i-maski-kako-izgleda-vrakanjeto-vo-uciliste-vo-hjuston-foto10.jpg

Училишната година започна во повеќе училишта низ САД. Фотките се преземени од училиште во Хјустон.

ne-se-dovolni-antibakteriski-gelovi-i-maski-kako-izgleda-vrakanjeto-vo-uciliste-vo-hjuston-foto01.jpg
ne-se-dovolni-antibakteriski-gelovi-i-maski-kako-izgleda-vrakanjeto-vo-uciliste-vo-hjuston-foto03.jpg
ne-se-dovolni-antibakteriski-gelovi-i-maski-kako-izgleda-vrakanjeto-vo-uciliste-vo-hjuston-foto08.jpg

Изгледа дека тамошната организација е на ниво.

ne-se-dovolni-antibakteriski-gelovi-i-maski-kako-izgleda-vrakanjeto-vo-uciliste-vo-hjuston-foto06.jpg
ne-se-dovolni-antibakteriski-gelovi-i-maski-kako-izgleda-vrakanjeto-vo-uciliste-vo-hjuston-foto09.jpg

Се одржува дистанца, масичките се преградени со паравани, сите деца носат маска, се практикуваат активности надвор…

ne-se-dovolni-antibakteriski-gelovi-i-maski-kako-izgleda-vrakanjeto-vo-uciliste-vo-hjuston-foto23.jpg
ne-se-dovolni-antibakteriski-gelovi-i-maski-kako-izgleda-vrakanjeto-vo-uciliste-vo-hjuston-foto14.jpg
ne-se-dovolni-antibakteriski-gelovi-i-maski-kako-izgleda-vrakanjeto-vo-uciliste-vo-hjuston-foto26.jpg
ne-se-dovolni-antibakteriski-gelovi-i-maski-kako-izgleda-vrakanjeto-vo-uciliste-vo-hjuston-foto01_1.jpg

Каков е вашиот став за наставата во Македонија? Подобро е да продолжи онлјан или да се отворат училиштата? Дали сме подготвени за училишните клупи?

ne-se-dovolni-antibakteriski-gelovi-i-maski-kako-izgleda-vrakanjeto-vo-uciliste-vo-hjuston-foto17.jpg
ne-se-dovolni-antibakteriski-gelovi-i-maski-kako-izgleda-vrakanjeto-vo-uciliste-vo-hjuston-foto15.jpg
ne-se-dovolni-antibakteriski-gelovi-i-maski-kako-izgleda-vrakanjeto-vo-uciliste-vo-hjuston-foto20.jpg
ne-se-dovolni-antibakteriski-gelovi-i-maski-kako-izgleda-vrakanjeto-vo-uciliste-vo-hjuston-foto21.jpg
ne-se-dovolni-antibakteriski-gelovi-i-maski-kako-izgleda-vrakanjeto-vo-uciliste-vo-hjuston-foto25.jpg
ne-se-dovolni-antibakteriski-gelovi-i-maski-kako-izgleda-vrakanjeto-vo-uciliste-vo-hjuston-foto13.jpg
ne-se-dovolni-antibakteriski-gelovi-i-maski-kako-izgleda-vrakanjeto-vo-uciliste-vo-hjuston-foto18.jpg
ne-se-dovolni-antibakteriski-gelovi-i-maski-kako-izgleda-vrakanjeto-vo-uciliste-vo-hjuston01.jpg
ne-se-dovolni-antibakteriski-gelovi-i-maski-kako-izgleda-vrakanjeto-vo-uciliste-vo-hjuston01_1.jpg
ne-se-dovolni-antibakteriski-gelovi-i-maski-kako-izgleda-vrakanjeto-vo-uciliste-vo-hjuston01_2.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *