7 потреби кои ги има секој маж од својата сопруга

Почит – ова е основно нешто, и додека на жените им е поважна љубовта, на мажите им е почитта.

7-potrebi-koi-gi-ima-sekoj-mazh-od-svojata-sopruga-01.jpg

Што сакаат и очекуваат мажите од своите сопруги?

Долгогодишениот брачен советник Рон Едмондсон открива какви потреби имаат мажите во бракот.

Потреби кои ги има секој маж од својата сопруга:

Почит – ова е основно нешто, и додека на жените им е поважна љубовта, на мажите им е почитта.

Воодушевување – мажите сакаат да се чувствуваат посакувано и сакаат да им се оддаде признание за направеното.

7-potrebi-koi-gi-ima-sekoj-mazh-od-svojata-sopruga-03.jpg

Мир и смиреност – сакаат нивниот дом да биде мирно место каде ќе се одморат и подготват за светот.

Преданост – сакаат да бидат на прво место и да чувствуваат дека никој не може да им го заземе.

7-potrebi-koi-gi-ima-sekoj-mazh-od-svojata-sopruga-04.jpg

Прифаќање – сакаат да бидат прифатени такви какви што се и да не се под константен притисок да се променат.

Водење – сакаат да имаат чувство дека тие се водичи во нивните домови, сакаат жените да им дадат признание дека тие знаат да управуваат со кормилото.

7-potrebi-koi-gi-ima-sekoj-mazh-od-svojata-sopruga-02.jpg

Емоционален вентил – сакаат некој што ќе ја смири паниката затоа што не знаат како да функционираат кога емоциите се разгорени.

Фото: deposithotos.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *