Магична глетка на небото – најубавите фотки од синоќешниот метеорски дожд Персеиди

Синоќа, метеорскиот дожд Персеиди го имаше својот пик и многу луѓе имаа можност да уживаат со голо око во магичното, небесно шоу.

najdobrite-fotki-od-ovogodishnite-perseidi-01.jpg

Метеорскиот дожд ќе трае уште неколку денови, а ако сте трпеливи, веројатно и вечерва ќе можете да забележите нешто.

За време на пикот можеа да се забележат и до 60 метеори на час, а бидејќи годинава Месечината не го осветлуваше небото премногу, имаше услови и за одлични фотографии.

Камерите на НАСА, пак, успеаја да уловат дел од метеорите кои се појавиле над САД:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *