„Малку зборови, многу пари“ – колку вреди секој изговорен збор на актерите на филмското платно и кој е најскапо платен?

Доколку се водиме по старата народна „еден збор-еден алтан“, се чини дека холивудските ѕвезди најдобро ја примениле оваа поговорка во пракса.

Malku-zborovi-mnogu-pari-najskapo-plateni-akteri-po-zbor-01.jpg

Ова е сепак свет на мажите, бидејќи само 2 актерки, Камерон Дијаз и Кортни Кокс, успеале да бидат дел од списокот на првите 10 најплатени актери според изговорените зборови на филмското платно. Имено, се извршила пресметка – колку вреди секој изговорен збор на актерите додека глумат?

И еве го резултатот, одбројувајќи од 10 кон 1… ќе погодите ли чии реплики се платени најмногу?

Арнолд Шварценегер – 3.447 долари од збор

Кортни Кокс – 3.528 долари од збор

Кијану Ривс – 3.643 долари од збор

Бpyc Вилис – 4.080 долари од збор

Леонардо ди Каприо – 4.326 долари од збор

Дензел Вашингтон – 4.588 долари од збор

Камерон Дијаз – 4.637 долари од збор

Џони Деп – 4.877 долари од збор

Курт Расел – 5.682 долари од збор

Том Круз – 7.091 долари од збор

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *