„Мојот партнер го достигнува врвот многу брзо, јас никогаш не можам да доживеам оргазам“

mojot-partner-go-dostignuva-vrvot-mnogu-brzo-jas-nikogash-ne-mozham-da-dozhiveam-orgazam-01.jpg

Исповед на 29-годишна девојка…

„Мојот партнер свршува многу брзо и никогаш не успевам да доживеам оргазам со него. Заедно сме 3 години и имаме активен сексуален живот, но чинот трае прекусо.

Имаме предигра, но тој никогаш не се вложува многу во неа, а и самата пенетрација можам да ја мерам во секунди што би се рекло.

Му имам споменато, но чувствителен е на темата и реагира навистина лошо.

На страна од тоа, имаме прекрасна врска и навистина се сакаме. Разговаравме и да се венчаме и да основаме семејство. Но, почнува да ми станува проблем што не гледам никакво подобрување на ситуацијата.

Неговата изведба останува иста, иако често имаме секс.

Навистина сум разочарана.

Ова е сериозен проблем на долг рок и мора отворено да разговараме. Ако немаме отворена комуникација за овој проблем, тогаш во животот нема да можеме да имате отворена комуникација и за други проблеми.

Понекогаш сметам дека е навистина себичен. Па, ако не може при чинот, може барем да се потруди при предиграта и да се обиде да ме задоволи на тој начин.

Сексуално сум исфрустрирана, а тој е глув за моите потреби.

Дали сум подготвена да се задоволам со мрзелив и себичен љубовник до крајот на животот?

Искрено, мислам дека не сум…“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *