Моќта на родителската љубов – Фејсбук статусот на српска писателка стана вирален хит

Дали имавте среќа како дете да бидете опсипувани со родителска љубов? Тоа е причината зошто денес сте толку силна личност…

najubavata-misla-za-mokjta-na-roditelskata-ljubov-fejsbuk-statusot-na-srpskata-pisatelka-stana-viralen-hit-01.jpg

Српската писателка Бранкица Дамјановиќ на својот Фејсбук профил сподели прекрасна мисла од нејзината книга „Сетило се мајке“ и стана вирален хит со илјадници споделувања.

Мисла за моќта на љубовта од родителите:

„И точно се гледа кој растел опсипан со љубов од родителите додека бил дете. Без разлика какви животни тешкотии да го погодиле во текот на годините, сенката на лицето не ја гаси топлината во окото и чистотата во срцето.

Таквите луѓе можеби имале среќа, но нивните родители сосема е сигурно дека имале памет. Знаеле дека љубовта е најдобрата инвестиција во здраво потомство.“

 Извор

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *