Најубавите фотки од Преспанското Езеро – вреди ли да се посети? (фото)

Мислењата се поделени. Дел од туристите кои го посетија Преспанското Езеро годинава се воодушевени, а дел оставија коментар „сега и никогаш повеќе“.

Najubavite-fotki-od-Prespanskoto-Ezero-01.jpg

Евидентно е дека нивото на водата е намалено, а многу од плажите се прилично запуштени. „Наместо во песок или каменчиња ќе влезете во кал“, се коментарите кои ги оставаат многумина. „Не вреди да се летува ниту во камп-приколка, ниту во шатори“. „Преспа не е тоа што беше“.

Вистината е дека како и многу други природни убавини во Македонија ја запустивме и оваа, што е секако огромна штета. Фотките на Инстаграм пак се неверојатни. Го покажуваат езерото во полн сјај и убавина.

Што мислите вие, вреди ли да се посети?

View this post on Instagram

омилена вода си ми 💙

A post shared by Monika Ilkova (@monikailkova) on

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *