Влажни марамчиња, сапун – 4 работи кои не смее да ги користите по секс

Ова е најдобра превентива од инфекции кои може да бидат последица на неправилни постапки по сексуалниот однос.

vlazni-maramcinja-sapun-4-raboti-koi-ne-smee-da-gi-koristite-po-seks-001_resize.jpg

Што треба да избегнувате непосредно по сексуалниот однос и што не смее да се доближи до вашите интимни делови?

Сапун и разни гелови

Кожата во интимниот предел е посебно чувствителна по односот и лесно може да дојде до алергиски реакции доколку користите силни хемикалии. Користењето на сапун може да донесе до сувост и иритација.

Чипкана долна облека

Памучната долна облека е најдобар избор за по сексуалниот однос. Треба да избегнувате полиестер и најлон.

Жешка вода

Жешката вода дополнително ви ја иритира интимната зона. Изложеноста на висока темепратура ви го спречува интимниот дел да се брани од сите бактерии и потенцијални инфекции.

Влажни марамчиња

Најчестата грешка се влажните марамчиња кои имаат алкохол, глицерин, мириси и масла. Ризикувате да ви се појави црвенило, отекување и чешање.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *