12 работи кои ги учиме кога ќе влеземе во 30-тите, низ илустрации

Учиме дека не треба да имаме доверба во тие што ни ветуваат планини, туку во тие што ни даваат мали ветувања, но задолжително ги исполнуваат.

13-raboti-koi-gi-uchime-koga-kje-vlezeme-vo-30-tite-niz-ilustracii-01.jpg

Колку се различни 20 годишниците и 30 годишниците? Дали кај себе забележавте разлики во однесувањето како минуваат годините?

Докази дека не е исто да имаш 20 и 30 години:

Со годините сфаќаме дека практичните подароци не се ужасни, туку се корисна работа во животот.

13-raboti-koi-gi-uchime-koga-kje-vlezeme-vo-30-tite-niz-ilustracii-14.jpg

Кога купуваме повеќе не гледаме само убавина, туку и комфор.

13-raboti-koi-gi-uchime-koga-kje-vlezeme-vo-30-tite-niz-ilustracii-08.jpg

Сфаќаме дека тие што нѐ повредиле еднаш, ќе нѐ повредат повторно и не чекаме да сфатат дека нѐ сакаат, туку си заминуваме.

13-raboti-koi-gi-uchime-koga-kje-vlezeme-vo-30-tite-niz-ilustracii-10.jpg

При патувањата комфорот ни станува најважен и не штедиме на хотел со добри услови, треба да се одмориме за целата година која ни претстои.

13-raboti-koi-gi-uchime-koga-kje-vlezeme-vo-30-tite-niz-ilustracii-05.jpg

Сфаќаме дека родителите речиси секогаш се во право.

13-raboti-koi-gi-uchime-koga-kje-vlezeme-vo-30-tite-niz-ilustracii-09.jpg

Учиме дека не треба да имаме доверба во тие што ни ветуваат планини, туку во тие што ни даваат мали ветувања, но задолжително ги исполнуваат.

13-raboti-koi-gi-uchime-koga-kje-vlezeme-vo-30-tite-niz-ilustracii-06.jpg

Сфаќаме дека на плажа секој си ја гледа својата работа и никој не се оптоварува дали ние имаме некој килограм плус.

13-raboti-koi-gi-uchime-koga-kje-vlezeme-vo-30-tite-niz-ilustracii-03.jpg

Учиме да кажуваме „не“ и да го ставаме своето добро на прво место.

13-raboti-koi-gi-uchime-koga-kje-vlezeme-vo-30-tite-niz-ilustracii-11.jpg

Откриваме дека животот е прекраток за да штедиме на некои работи како добро кафе, убава долна облека и квалитетна постелнина.

13-raboti-koi-gi-uchime-koga-kje-vlezeme-vo-30-tite-niz-ilustracii-07.jpg

Сфаќаме дека астрактните говори не се знак на интелигенција, туку дека вистински интелигентните луѓе можат и најкомплексната работа да ја објаснат со прости зборови за сите да разберат.

13-raboti-koi-gi-uchime-koga-kje-vlezeme-vo-30-tite-niz-ilustracii-13.jpg

Дознаваме дека пријател кој ги озборува другите не е добар пријател, затоа што сигурно нѐ озборува и нас.

13-raboti-koi-gi-uchime-koga-kje-vlezeme-vo-30-tite-niz-ilustracii-04.jpg

Сфаќаме дека убавината на партнерот е минлива, а клучна е поддршката што ни ја дава, взаемното разбирање и тоа дали нѐ прави среќни.

13-raboti-koi-gi-uchime-koga-kje-vlezeme-vo-30-tite-niz-ilustracii-12.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *