Беше прво жариште на корона, а сега се лудува без дистанца – Што се случува во Вухан? (фото+видео)

Вухан беше првиот епицентар на корона вирусот откаде првично потекна непријателот на 2020-та, а сега се однесуваат како никогаш да немало корона и лудуваат во базен во бесконечна турканица без дистанца и маски.

beshe-prvo-zharishte-na-korona-a-sega-se-luduva-bez-distanca-shto-se-sluchuva-vo-vuhan-foto-video-01.jpg

Илјадници луѓе стуткани еден до друг се забавуваат во водениот парк Wuhan Maya Beach, без никаква заштита од вирусот кој потекна токму од таму кон крајот на 2019-та година.

luduvaat-bez-distanca-shto-se-sluchuva-vo-vuhan-foto-video-06.jpg
luduvaat-bez-distanca-shto-se-sluchuva-vo-vuhan-foto-video-05.jpg

Безгрижните жители на Вухан изгледа заборавија на периодот кога градот беше прво жариште на корона вирусот и како резултат на тоа беа затворени 76 дена, па сега безгрижно се забавуваат на музички настап, на кој ниту еден посетител во публика не носи маска.

luduvaat-bez-distanca-shto-se-sluchuva-vo-vuhan-foto-video-03.jpg
luduvaat-bez-distanca-shto-se-sluchuva-vo-vuhan-foto-video-04.jpg
luduvaat-bez-distanca-shto-se-sluchuva-vo-vuhan-foto-video-08.jpg

Жителите во градот се сега слободни по долготрајните рестрикции, строгите мерки веќе не се на сила, а во регионот на Вухан се организирани бесплатни влезови и промоции на многу вакви места за да се привлечат посетители и да се зајакне економијата, па токму затоа сме сведоци на овие сцени.

Вака изгледа забавата во Вухан:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *