Исповед на Инстаграм модел: „Тоа што се сликам гола не значи дека работата е лесна“

„Животот и работата ми се многу тешки, не работам по 1 час како што многумина мислат, а тоа што се сликам разголено не е причина за грозни коментари од мажите“ – открива млада инфлуенсерка.

ispoved-na-instagram-model-toa-shto-se-slikam-vo-bikini-ne-znachi-deka-rabotata-e-lesna01.jpg

Џени Мосиенко работи како Инстаграм модел 10 години, а објаснува дека нејзината работа не е воопшто лесна и за потценување како што многумина си дозволуваат да осудат кога ќе ги видат нејзините разголени и фотки со акцент на задникот.

Таа смета дека луѓето треба да имаат поголема почит за оваа индустрија, бидејќи работата си има свои предности, но и недостатоци, како и многу обврски во текот на денот со цел да се задржи и зголеми бројот на следбеници.

Во интервју за Mirror таа открива:

„Не, не одам на модни писти и не позирам за магазини, но внимателно ја бирам мојата содржина, планирам однапред, работам со брендови кои ги поддржувам, се поврзувам со мојата публика, одам на интернационални патувања, работам со други инфлуенсери и имам потполна контрола над мојата кариера.

Ние не сме традиционални модели, но светот се трансформираше и Инстаграм моделите уживаат во подеднакво комплексни кариери, што не е лесно.

Деновите постојано ми се менуваат. Посветена сум на фитнесот, па кога станувам, појадувам па вежбам.

ispoved-na-instagram-model-toa-shto-se-slikam-vo-bikini-ne-znachi-deka-rabotata-e-lesna-02.jpg

Ако сум дома, правам неколку фотки, креирам содржина, воспоставувам контакт со следбениците и работам на проекти.

Сакам да поминувам време и со семејството и пријателите, важно е да се направи баланс.“

ispoved-na-instagram-model-toa-shto-se-slikam-vo-bikini-ne-znachi-deka-rabotata-e-lesna-03.jpg

Сепак, и покрај тоа што се труди да заработи и да живее пристојно со својата кариера, таа не ја добива потребната почит и низ годините се соочила со многу лоши коментари од странци.

„Луѓето мислат дека бидејќи се отвораме себеси пред светот онлајн, нам не ни пречат критиките и исмејувањето – тоа не е вистина, и ние сме само луѓе. Многу често тие коментари се од мажи, кои оставаат сексистички пораки и мислат дека тоа е оправдано само затоа што носам бикини на фотките.

Ова сакам да го променам и се обидувам да не ми влијае. Тешко е, но мојата позитивност ги надминува негативните коментари. Луѓето мислат дека Инстаграм моделите се глупави, но јас сум всушност бизнис жена.

ispoved-na-instagram-model-toa-shto-se-slikam-vo-bikini-ne-znachi-deka-rabotata-e-lesna-04.jpg

Сите блиски ме поддржуваат и знаат колку ова ме прави среќна што заработувам вака без да наштетам никому. Некои мислат дека работам по 1 час на ден, сликам неколку фотки и готово – но тоа не е вистина.

Инстаграм модел е работа со полно работно време. Снимањето трае долго, планирањето одзема време, соработките бараат оганизација.“

ispoved-na-instagram-model-toa-shto-se-slikam-vo-bikini-ne-znachi-deka-rabotata-e-lesna-05.jpg
View this post on Instagram

🍀

A post shared by Jenny 🕊 Mosienko (@jenny.m.official) on

View this post on Instagram

Хотела сделать фото спины.

A post shared by Jenny 🕊 Mosienko (@jenny.m.official) on

View this post on Instagram

🖤

A post shared by Jenny 🕊 Mosienko (@jenny.m.official) on

View this post on Instagram

❤️

A post shared by Jenny 🕊 Mosienko (@jenny.m.official) on

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *