Што не е во ред на сите официјални портрети од принцот Чарлс и Дијана?

На сите официјални портрети на принцезата Дијана и принцот Чарлс, претстолонаследникот на британската круна е повисок од својата сакана.

sto-ne-e-vo-red-na-site-oficijalni-portreti-od-princot-carls-i-dijana-01.jpg

Вистината е дека Чарлс и Дијана биле иста висина, околу 178cm.

Но, за да се создаде физичка надменост на принцот, кралските фотографи секогаш гледале Чарлс да биде поткачен на нешто повисоко.

Кога ова не било возможно, Дијана била седната или во поднаведната положба.

Доказ дека тие навистина биле иста висина се фотографиите од папараците:

sto-ne-e-vo-red-na-site-oficijalni-portreti-od-princot-carls-i-dijana01.jpg
sto-ne-e-vo-red-na-site-oficijalni-portreti-od-princot-carls-i-dijana02.jpg
sto-ne-e-vo-red-na-site-oficijalni-portreti-od-princot-carls-i-dijana03.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *