Си мислат на време: град во Шпанија започна со божиќно осветлување

Иако летото е во полн ек, во градот Виго на северот на Шпанија, градските власти започнаа со украсување на градот и поставуваат украси за Божиќ.

si-mislat-na-vreme-grad-vo-spanija-zapocna-so-bozikno-osvetluvanje-01.jpg

Градоначалникот Абел Кабаљеро вели дека се подготвува за најубави празници на светот.

Тој најави дека во градот ќе бидат поставени 10.000 лед светилки, а за ова ќе потрошат 800.000 евра.

si-mislat-na-vreme-grad-vo-spanija-zapocna-so-bozikno-osvetluvanje-02.jpg

Причината зошто започнале со китење вака рано, е тоа што се загрижени дека протоколите воведени заради корона вирусот може да ги забават работниците.

Минатата година, Виго бил преполн со туристи за Божиќ, а хотелите биле максимално исполнети.

si-mislat-na-vreme-grad-vo-spanija-zapocna-so-bozikno-osvetluvanje02.jpg

Виго за празниците е вистинска осветлена бајка.

si-mislat-na-vreme-grad-vo-spanija-zapocna-so-bozikno-osvetluvanje01.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *