Сопствениците сакале да го успијат, ветеринарот го спасил – ретривер ослабе 43kg и живее втор живот

Буцкастиот ретривер изгледа преслатко, но вишокот килограми му го попречувале здравјето и сопствениците сакале да го успијат, но ветеринарот му нашол нови сопственици, го пратиле кучето на слабеење и сега тој живее втор живот.

sopstvenicite-sakale-da-go-uspijat-veterinarot-go-spasil-retriver-oslabe-45kg-i-zhivee-vtor-zhivot-01.jpg

Можеби ова е првпат да видите златен ретривер со толку вишок килограми, а секако, тоа не е добро за здравјето на кучињата.

Каи е од оние кучиња кои обожаваат да јадат, но тоа го довело до 73kg што е 45kg повеќе од потребното. Вишокот килограми му пречел на движењето и сите нормални, секојдневни активности како трчање и играње.

sopstvenicite-sakale-da-go-uspijat-veterinarot-go-spasil-retriver-oslabe-45kg-i-zhivee-vtor-zhivot-02.jpg
sopstvenicite-sakale-da-go-uspijat-veterinarot-go-spasil-retriver-oslabe-45kg-i-zhivee-vtor-zhivot-09.jpg
sopstvenicite-sakale-da-go-uspijat-veterinarot-go-spasil-retriver-oslabe-45kg-i-zhivee-vtor-zhivot-08.jpg

Тој самиот не можел да се качи на горниот спрат од куќата и често бил помаган од сопствениците за секакви активности.

Неговите сопственици сакале да го успијат бидејќи мислеле дека нема уште долго да издржи мачејќи се, но за среќа ветеринарот не го прифатил нивното барање и го однел во засолниште од каде набрзо Каи бил посвоен од жена која му го спасила животот.

sopstvenicite-sakale-da-go-uspijat-veterinarot-go-spasil-retriver-oslabe-45kg-i-zhivee-vtor-zhivot-003.jpg

Новата сопственичка го однела на програма за слабеење, која вклучува пешачење во бања со ладна вода, што многу му помогнало да изгуби голем дел од вишокот килограми.

sopstvenicite-sakale-da-go-uspijat-veterinarot-go-spasil-retriver-oslabe-45kg-i-zhivee-vtor-zhivot-03.jpg
sopstvenicite-sakale-da-go-uspijat-veterinarot-go-spasil-retriver-oslabe-45kg-i-zhivee-vtor-zhivot-05.jpg
sopstvenicite-sakale-da-go-uspijat-veterinarot-go-spasil-retriver-oslabe-45kg-i-zhivee-vtor-zhivot-06.jpg
sopstvenicite-sakale-da-go-uspijat-veterinarot-go-spasil-retriver-oslabe-45kg-i-zhivee-vtor-zhivot07.jpg

Иако не бил лесен процес, сепак Каи успеал да се врати во форма и да си го врати доброто здравје, па сега функционира како сите останати кучиња, со сите потребни активности во денот.

sopstvenicite-sakale-da-go-uspijat-veterinarot-go-spasil-retriver-oslabe-45kg-i-zhivee-vtor-zhivot-07.jpg
sopstvenicite-sakale-da-go-uspijat-veterinarot-go-spasil-retriver-oslabe-45kg-i-zhivee-vtor-zhivot-10.jpg
sopstvenicite-sakale-da-go-uspijat-veterinarot-go-spasil-retriver-oslabe-45kg-i-zhivee-vtor-zhivot-11.jpg
sopstvenicite-sakale-da-go-uspijat-veterinarot-go-spasil-retriver-oslabe-45kg-i-zhivee-vtor-zhivot-13.jpg

Сопственичката вели дека сега Каи обожава вода, а дури сака да јаде и здрава храна како зеленчук и овошје. Сега тежи 30kg и е здрав и активен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *