Трик прашање: Кое семејство е сиромашно?

Според личноста која ја направила оваа илустрација, не е воопшто тешко да погодите кое семејство е сиромашно. Разгледајте ги убаво двете семејства и одлучете се за едно од нив.

trik-prasanje-koe-semejstvo-e-siromasno-01.jpg

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Најчесто луѓето кои немаат доволно средства, се одлучуваат за лесно достапен високо калоричен оброк. Па иако семејството изгледа како да има повеќе храна на масата, ова е само илузија.

Богатите семејства имаат можност да внимаваат на исхраната и преферираат да јадат зеленчук, храна богата со протеини, овошје и сл.

Плус, телефонот во раката на детето на десната слика оддава дека тоа семејство е побогато, додека детето што руча пица си игра со играчки.

trik-prasanje-koe-semejstvo-e-siromasno-01.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *