Фото приказна – доказ како времето лета: Татко и ќерка прават исти фотки веќе 40 години

Секој родител ќе ви каже колку брзо растат децата. Во еден момент си играат надвор со другарчињата, а веќе следниот се подготвуваат да си заминат од дома.

vremeto-navistina-leta-tatko-i-kjerka-celi-40-godini-se-fotografiraat-na-istoto-mesto-01.jpg

Поради ова, родителите навистина го ценат секој скапоцен миг со нивните малечки, а неретко бараат и начин да ги овековечат овие моменти.

Токму тоа сакал да го направи Хуа Јинкинг со неговата ќерка Хуа Хуа.

vremeto-navistina-leta-tatko-i-kjerka-celi-40-godini-se-fotografiraat-na-istoto-mesto-02.jpg

Тој се фотографирал со ќерка му во една кинеска провинција во 1980-та и продолжил да го прави тоа цели 40 години, а резултатот е неверојатен.

vremeto-navistina-leta-tatko-i-kjerka-celi-40-godini-se-fotografiraat-na-istoto-mesto-03.jpg

Хуа направил времеплов од фотографии, на кои се гледа растењето на неговата ќерка. Од година во година можеби не се забележуваат разлики помеѓу фотографиите, но јасно е дека се променило многу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *