9 психолошки трикови со кои повеќе ќе им се допаѓате на луѓето

Применувајте ги и забележете ја разликата.

1. Користете го идентичниот говор на телото како вашиот соговорник. Понекогаш дури и имтирајте ги неговите движења, но без претерување.

9-psiholoski-trikovi-so-koi-povekje-ke-im-se-dopadnete-na-lugjeto-1_resize.jpg

2. Додека зборувате, отворете ги дланките во ниво на рамениците.

9-psiholoski-trikovi-so-koi-povekje-ke-im-se-dopadnete-na-lugjeto-2_resize.jpg

3. Ставете ги рацете на половината, исправете ја главата и исправете ги рамениците – на овој начин оддавате поголема самодоверба. Плус, додадете насмевка.

9-psiholoski-trikovi-so-koi-povekje-ke-im-se-dopadnete-na-lugjeto-3_resize.jpg

4. Дајте аплауз кога некој ќе каже нешто паметно или ќе направи добар потег. Само, внимавајте да не бидете иронични.

9-psiholoski-trikovi-so-koi-povekje-ke-im-se-dopadnete-na-lugjeto-4_resize.jpg

5. Џвакајте мастика кога сте нервозни, за нервозата да не ви избие на друго место – на пример, лош збор или избрзана реакција.

9-psiholoski-trikovi-so-koi-povekje-ke-im-se-dopadnete-na-lugjeto-5_resize.jpg

6. Зборувајте за полични теми. Наместо за времето, зборувајте за омилената храна на пример.

9-psiholoski-trikovi-so-koi-povekje-ke-im-se-dopadnete-na-lugjeto-6_resize.jpg

7. Ако сакате да го импресионирате соговорникот, споделете убави лични доживувања кои ќе ве натераат да се насмевнете.

9-psiholoski-trikovi-so-koi-povekje-ke-im-se-dopadnete-na-lugjeto-7_resize.jpg

8. Користете ја моќта на црвената облека.

9-psiholoski-trikovi-so-koi-povekje-ke-im-se-dopadnete-na-lugjeto-8_resize.jpg

9. Не бидете исплашени да го допрете соговорникот, но во 99% од времето почитувајте го личниот простор.

9-psiholoski-trikovi-so-koi-povekje-ke-im-se-dopadnete-na-lugjeto-9_resize.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *