18 животни лекции што сопствениците на мачки ќе ги разберат

Не можете да присилите некој да ве сака. Никој не ви го должи своето време. Дури и ако го храните.

18-zhivotni-lekcii-shto-sopstvenicite-na-machki-kje-gi-razberat-01.jpg

Ако имате мачка, тогаш можно е некои од овие животни лекции да сте ги научиле.

Животни мудрости кои можеме да ги научиме од мачките:

– Не можете да присилите некој да ве сака.

– Не секој може да каже што сака или што му треба, мора да на научите да го читате говорот на телото и однесувањето за да разберете како да се грижите за тие околу вас.

– Може да сакате некој на начинот на кој сметате дека треба да биде сакан и тоа сепак да не биде доволно. Мора да научите како суштествата сакаат да бидат сакани и тогаш ќе видите прогрес.

18-zhivotni-lekcii-shto-sopstvenicite-na-machki-kje-gi-razberat-02.jpg

– Никој не ви го должи своето време. Дури и ако го храните.

– Будете се секој ден знаејќи што сакате и барајте го тоа.

– Љубовта може да биде покажана на многу различни начини.

– Трпеливоста е клучот. Не можете да добиете љубов од некој без да вложите труд.

18-zhivotni-lekcii-shto-sopstvenicite-na-machki-kje-gi-razberat-03.jpg

– Секогаш почитувајте ги тие што ве сакаат, (Сопствениците на кучињата не мораат, но сопствениците на мачките мораат).

– Говорот на телото кажува многу повеќе од зборовите.

– Секој поставува свои граници и вие мора да ги почитувате.

– Никогаш не земајте го здраво за готово времето кое го имате со некој. Покажувајте му љубов 24/7.

– Ништо не ви е надвор од дофат.

– Во ред е понекогаш ненадејно да го промените расположението.

18-zhivotni-lekcii-shto-sopstvenicite-na-machki-kje-gi-razberat-04.jpg

– Никогаш нема да го достигнете врвот ако се плашите од паѓање.

– Почитувајте, давајте простор и бидете трпеливи.

– Животот е вреден за живеење.

– Секогаш очекувајте го најнеочекуваното.

– Животот понекогаш ќе биде ужасен и во тие мигови сè што треба да сторите е да го прегрнете вашето крзнено пријателче.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *