Бидете детективи: Кој е крадецот на сликата?

Оваа загатка е наменета само за оние кои имаат нешто „детективско“ во себе. Шерлок Холмс веројатно би ја решил за помалку од една минута.

bidete-detektivi-koj-e-kradecot-na-slikata-01.jpg

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Крадецот е жената во жолтиот фустан. Продавницата за играчки не продава мечиња како што има мајката во чантата, ниту пак зајачиња какво што има во ќесата на таткото.

Продавницата продава топки, а жената во жолтиот фустан ја има сокриено под фустанот со што изгледа дека е бремена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *