7 причини зошто скршената жена сака поинаку

Не верува во љубов повеќе, исплашена е и анксиозна. Толку е несигурна што во секој миг чека да ѝ се случи катастрофа.

7-prichini-zoshto-skrshenata-zhena-saka-poinaku-01.jpg

Таа некогаш веруваше дека е најубавата жена на светот која ја живее најромантичната приказна на светот.

Веруваше дека ја сретнала љубовта на својот живот. Некој шармантен, емпатичен, полн со љубов и разбирање… Но, токму тој некој ѝ го скрши срцето и таа сега сака поинаку.

Причини зошто скршената жена сака поинаку:

– Таа е дистанцирана и има изградено штит околу себе, затоа што некогаш била многу повредена.

– Има проблеми со довербата и страв ѝ е дека повторно ќе ќе наиде на некој што ќе манипулира со неа.

– Има потреба да се чувствува безбедно и некој да ѝ вети дека сѐ ќе биде во ред.

– Не ни знае дали некогаш почувствувала вистинска љубов и повеќе не им верува ниту на добрите мажи.

7-prichini-zoshto-skrshenata-zhena-saka-poinaku-02.jpg

– Толку е несигурна што во секој миг чека да ѝ се случи катастрофа.

– Не верува во љубов повеќе, исплашена е и анксиозна.

– Како потсвесно да сака да уништи сѐ што е добро околу неа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *