Од град на гламурот, до град на бездомници – тажни слики од Лос Анџелес

Лос Анџелес, со децении важи за центар на шоубизнисот и целата забавна индустрија. Градот во кој сите си ги остваруваат соништата.

od-grad-na-bogatasi-do-grad-na-bezdomnici-pandemijata-vo-los-angeles-foto-01.jpg

За жал, како резултат на епидемијата од корона вирусот, многу од жителите останаа без работа и се приморани да ги напуштат своите домови и да спијат на улица. Градот кој е синоним за престиж, богатство, гламур и ѕвезди, сега изгледа како град на бездомници.

od-grad-na-bogatasi-do-grad-na-bezdomnici-pandemijata-vo-los-angeles-foto06.jpg

Музички продуценти, филмски агенти и сите оние кои биле во потрага по подобра иднина, го напуштаат Лос Анџелес заради моменталната ситуација. Последната информација е дека во моментов околу 66.433 луѓе живеат на улиците на градот, во засолништа и во автомобили.

od-grad-na-bogatasi-do-grad-na-bezdomnici-pandemijata-vo-los-angeles-foto02.jpg

Каква е состојбата на улиците, погледнете на фотките:

od-grad-na-bogatasi-do-grad-na-bezdomnici-pandemijata-vo-los-angeles-foto01.jpg
od-grad-na-bogatasi-do-grad-na-bezdomnici-pandemijata-vo-los-angeles-foto05.jpg
od-grad-na-bogatasi-do-grad-na-bezdomnici-pandemijata-vo-los-angeles-foto03.jpg
od-grad-na-bogatasi-do-grad-na-bezdomnici-pandemijata-vo-los-angeles-foto01_1.jpg
od-grad-na-bogatasi-do-grad-na-bezdomnici-pandemijata-vo-los-angeles-foto02_1.jpg
od-grad-na-bogatasi-do-grad-na-bezdomnici-pandemijata-vo-los-angeles-foto03_1.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *