12 прашања кои треба да ги одговорите за да видите дали имате добар сексуален живот

Дали сте задоволени во креветот? Дали партнерот ви одговара на сексуално поле? Направете една самоанализа…

12-prashanja-koi-treba-da-gi-odgovorite-za-da-vidite-dali-imate-dobar-seksualen-zhivot-01.jpg

Без разлика колку е добар вашиот сексуален живот, тој секогаш може да стане подобар.

Дали доволно размислувате за своето задоволство? Каков ви е сексуалниот живот?

Тестирајте се преку одговарање на овие прашања:

Дали ми се допаѓа начинот на кој ме допира?

Дали тој знае каде се моите ерогени зони?

Дали достигнувам оргазам со него?

Дали можам да му кажам отворено за што фантазирам додека мастурбирам?

12-prashanja-koi-treba-da-gi-odgovorite-za-da-vidite-dali-imate-dobar-seksualen-zhivot-02.jpg

Дали ми се допаѓа како мириса?

Дали се гушкаме после секс?

Дали знам кога последен пат се тестирал за инфекции?

Дали знае кога да сопре, односно дали го почитува моето „не“?

12-prashanja-koi-treba-da-gi-odgovorite-za-da-vidite-dali-imate-dobar-seksualen-zhivot-03.jpg

Дали знае кои пози ми се омилени во сексот?

Дали можам да експериментирам со него во сексот?

Дали знае кога ми е менструалниот циклус и сфаќа како се чувствувам во тој период?

Колку повеќе прашања одговорени потврдно, толку подобар ви е сексуалниот живот.

Доколку одговарате негативно, размислете што можете да промените. Ако вие самите не се грижите за своето задоволство, никој друг нема да го стори тоа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *