20 едноставни начини да ја зголемите енергијата во текот на денот

Ако постојано сте изморени или некаде после работниот ден се чувствувате комплетно исцрпено, па немате време за уживање во денот, ова се едноставни начини како да си ја вратите силата.

20-ednostavni-nacini-da-ja-zgolemite-energijata-vo-tekot-na-denot-2.jpg

Некои се трикови кои можеби нема да верувате дека делуваат додека не ги пробате, додека други се тесно поврзани со биолошките процеси во телото.

Како и да е, доволно е да применувате барем половина од нив:

1. Пејте на глас. Само една песна отпеана на глас ќе ви ја врати енергијата.

2. Променете ги чорапите. Ова е неверојатен трик кој делува за повраток на енергијата за неколку секунди.

3. Ослободете се од бучните апарати и помагала.

4. Каснете ред чоколадо со повеќе од 70% какао.

5. Истуширајте се со ладна вода во средината на денот. Менталната пауза во комбинација со свежата вода е она што ви треба.

6. Носете облека во светла боја.

7. Дремнете 5-10 минути секое попладне. Секој подолг сон го има спротивниот ефект.

8. Енергијата ви се враќа кога сте во просторија во која владеат цитрусни ароми.

9. Измијте го лицето со ладна вода.

10. Отворете ги прозорците ширум на 2 минути и длабоко дишете.

20-ednostavni-nacini-da-ja-zgolemite-energijata-vo-tekot-na-denot-01.png

11. Слушајте тивка музика постојано додека работите.

12. Направете си лесна масажа на стапалата.

13. Прошетајте.

14. Секојдневно пијте по барем една шолја јогурт.

15. Прочитајте виц. Смеењето е лек за исцрпеност.

16. Јадете јајца за појадок.

17. Подигнете ги нозете во вис.

18. Флертувајте.

19. Секое утро будете се во исто време, вклучувајќи ги и викендите.

20. Играјте игри и квизови кои ментално ќе ве активираат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *