Дрво широко 50 метри и уште 14 чуда на природата

Од бури и неверојатни облици на облаци до чудни плажи и дрвја… На моменти природата ја покажува сета своја магија.

drvo-shiroko-50-metri-i-ushte-14-chuda-na-prirodata-01.jpg

Грмотевици, изгрејсонца, шарени цветови, магично небо… Природата е едноставна неверојатна.

Таа на моменти ни ја прикажува целата своја магија:

Дрво широко 50 метри

drvo-shiroko-50-metri-i-ushte-14-chuda-na-prirodata-02.jpg

Албино дрво

drvo-shiroko-50-metri-i-ushte-14-chuda-na-prirodata-03.jpg

Пресек на дрво

drvo-shiroko-50-metri-i-ushte-14-chuda-na-prirodata-04.jpg

Јајце во облик на солза

drvo-shiroko-50-metri-i-ushte-14-chuda-na-prirodata-20.jpg

Еклипса од 26.12.2019

drvo-shiroko-50-metri-i-ushte-14-chuda-na-prirodata-06.jpg

Облаци како скали кон рајот

drvo-shiroko-50-metri-i-ushte-14-chuda-na-prirodata-07.jpg

Милиони години стара шишарка

drvo-shiroko-50-metri-i-ushte-14-chuda-na-prirodata-08.jpg

Санта мраз во форма на печурка

drvo-shiroko-50-metri-i-ushte-14-chuda-na-prirodata-09.jpg

Удирање на молња

drvo-shiroko-50-metri-i-ushte-14-chuda-na-prirodata-10.jpg

Тропска бура

drvo-shiroko-50-metri-i-ushte-14-chuda-na-prirodata-11.jpg

Облаци

drvo-shiroko-50-metri-i-ushte-14-chuda-na-prirodata-12.jpg

Пена од морето по бура во Шпанија

drvo-shiroko-50-metri-i-ushte-14-chuda-na-prirodata-13.jpg

Облак во вид на ајкула

drvo-shiroko-50-metri-i-ushte-14-chuda-na-prirodata-14.jpg

Замрзнати водопади во Канада

drvo-shiroko-50-metri-i-ushte-14-chuda-na-prirodata-15.jpg

Плажа во Костарика што личи на опашка од кит

drvo-shiroko-50-metri-i-ushte-14-chuda-na-prirodata-16.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *