8 работи на кои вреди да дадете повеќе пари сега за да заштедите долгорочно

Многумина мислат дека е подобро да купуваат поевтини работи по повеќепати, наместо еднаш да дадат повеќе пари за нешто што ќе трае со години.

8-raboti-na-koi-vredi-da-dadete-povekje-pari-sega-za-da-zashtedite-troshoci-dolgorochno-01.jpg

Иако некогаш е добро да се заштеди во моментот за нешто, сепак има ситуации во кои вреди да дадете малку повеќе пари и да си скратите трошоци на долг рок.

Квалитетни чевли, апарати во домаќинството и некои слични работи се оние на кои треба да размислувате како долгорочна, квалитетна инвестиција за себе или домаќинството.

Нема да ви служат засекогаш, но ќе ви заштедат трошоци во наредниот период:

Скапи, но квалитетни чевли наместо „едносезонски“

8-raboti-na-koi-vredi-da-dadete-povekje-pari-sega-za-da-zashtedite-troshoci-dolgorochno-02.jpg

Кафемат наместо да купувате кафиња за носење

8-raboti-na-koi-vredi-da-dadete-povekje-pari-sega-za-da-zashtedite-troshoci-dolgorochno-03.jpg

Безвременски парчиња облека за различни комбинации наместо парчиња за едно носење

8-raboti-na-koi-vredi-da-dadete-povekje-pari-sega-za-da-zashtedite-troshoci-dolgorochno-04.jpg

Ортопедски душек за мирен сон и здраво тело

8-raboti-na-koi-vredi-da-dadete-povekje-pari-sega-za-da-zashtedite-troshoci-dolgorochno-05.jpg

Квалитетен термос наместо пластични шишиња за една употреба

8-raboti-na-koi-vredi-da-dadete-povekje-pari-sega-za-da-zashtedite-troshoci-dolgorochno-06.jpg

Квалитетен колан кој ќе го користите со години наместо оние кои се кинат од две носења

8-raboti-na-koi-vredi-da-dadete-povekje-pari-sega-za-da-zashtedite-troshoci-dolgorochno-07.jpg

Поскап фризер кој ќе ви даде добра форма и боја на косата која ќе трае подолго 

8-raboti-na-koi-vredi-da-dadete-povekje-pari-sega-za-da-zashtedite-troshoci-dolgorochno-08.jpg

Квалитетни комплети долна облека наместо евтини партали

8-raboti-na-koi-vredi-da-dadete-povekje-pari-sega-za-da-zashtedite-troshoci-dolgorochno-09.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *