Се роди ќеркичката на Кети Пери и Орландо Блум – како ќе се вика?

Кети Пери и Орландо Блум го добија нивното прво дете – ќеркичката Дејзи Дав Блум.

plovime-vo-ljubov-keti-peri-i-orlando-blum-go-dobija-prvoto-zaednichko-dete-01.jpg

Ова е првото дете на Кети, но второто на Орландо, кој веќе го има 9-годишниот син Флин, со поранешната сопруга Миранда Кер.

И пејачката и актерот се амбасадори на УНИЦЕФ, па веста ја споделија оттаму, со црно бела фотографија од нивните дланки. Тие го искористија моментот и за да ја зголемат свесноста за луѓето кои немаат услови за безбедно породување како нив:

„Пловиме во љубов и се чудиме за безбедното и здравото пристигнување на нашата ќерка.

Но, знаеме дека ние сме среќни и дека не секој може да искуси мирно породување како нас. Заедниците ширум светот сè уште имаат недостаток од здравствени работници и секои 11 секунди умира бремена жена или новороденче, најмногу од болести што можат да се спречат.

Поради ковид-19, многу новороденчиња се изложени на ризик поради зголемениот недостаток од вода, сапун и вакцини, кои ги спречуваат болестите. Како нови родители, ова ни го крши срцето, бидејќи сега се сочувствуваме со овие родители повеќе од кога било“, стои во објавата.

View this post on Instagram

Welcome to the world, Daisy Dove Bloom! We are honoured to introduce Goodwill Ambassadors @KatyPerry and @OrlandoBloom’s new bundle of joy.⠀ ⠀ “We are floating with love and wonder from the safe and healthy arrival of our daughter,” Katy and Orlando told us.⠀ ⠀ “But we know we’re the lucky ones and not everyone can have a birthing experience as peaceful as ours was. Communities around the world are still experiencing a shortage of healthcare workers and every eleven seconds a pregnant woman or newborn dies, mostly from preventable causes. Since COVID-19 many more newborn lives are at risk because of the increased lack of access to water, soap, vaccines and medicines that prevent diseases. As parents to a newborn, this breaks our hearts, as we empathize with struggling parents now more than ever.⠀ ⠀ “As UNICEF Goodwill Ambassadors, we know UNICEF is there, on the ground, doing whatever it takes to make sure every expecting mother has access to a trained health worker and access to quality healthcare. In celebration of the heart we know our daughter already has, we have set up a donation page to celebrate DDB’s arrival. By supporting them, you are supporting a safe start to life and reimagining a healthier world for every child. We hope your ♥️ can bloom with generosity.⠀ ⠀ Gratefully-⠀ ⠀ Katy & Orlando.”⠀ ⠀ Please tap the link in our bio to support the most precious gift: a healthy child.

A post shared by UNICEF (@unicef) on

Во истата објава, парот наведува и дека се залага да го промени сето ова. Истовремено, тие ги замолија фановите да донираат за оваа цел, по повод раѓањето на нивната ќерка.

Парот засега нема споделено други детали од породувањето.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *