Предвремено родено бебе со само 820 грама во Скопје си замина дома кај родителите со повеќе од 2 килограми

predvremeno-rodeno-bebe-so-samo-820-grama-vo-skopje-si-zamina-doma-kaj-roditelite-so-povekje-od-2-kilogrami-01.jpg

Убави вести од нашата држава…

По два ипол месеци грижа на Клиниката за гинекологија, предвреме роденото бебе Максим денеска си замина дома! ❤️ Тој беше роден на 5 јуни во 25-та гестациска недела со родилна маса од 820 гр, а заминува со 2.400 гр. во општа добра здравствена состојба.

Педијатрите и целиот медицински персонал на клиниката се нашите херои! Заеднички ја добија битката со малиот Максим и со радост и желби за среќно и безгрижно детство го испратија дома.

По два ипол месеци грижа на Клиниката за гинекологија, предвреме роденото бебе Максим денеска си замина дома! ❤️ Тој…

Posted by Венко Филипче on Thursday, 27 August 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *