Прогноза на научниците: Колку често паровите треба да имаат секс?

Колку често треба да имате секс за да ја одржите интимната поврзаност во врската и да бидете среќни?

prognoza-na-nauchnicite-kolku-chesto-parovite-treba-da-imaat-seks-01.jpg

Aко сте во врска, сосема природно е да се прашувате колку често другите парови имаат секс.

Јасно е дека тука нема стандардна бројка и сѐ е индивидуално, вели секс ескпертот Џес О’Рајли и додава дека не постои такво нешто како премалку или премногу секс, едноставно интензитетот зависи од сексуалната желба.

prognoza-na-nauchnicite-kolku-chesto-parovite-treba-da-imaat-seks-02.jpg

Но, истражување на Универзитетот во Торонто откри поврзаност помеѓу имањето секс барем еднаш неделно и зголеменото ниво на среќа.

„Еднаш неделно секс е доволно за да ја одржи поврзаноста и интимноста“, велат истражувачите.

Со партнерот треба да разговарате за тоа и целта да не ви биде постигнување на некоја си бројка, туку едноставно работење на интимната поврзаност и нивото на среќа.

prognoza-na-nauchnicite-kolku-chesto-parovite-treba-da-imaat-seks-03.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *