Славни личности за кои сигурно не знаевте дека се и талентирани уметници

Многу актери и музичари се и доста талентирани уметници, кои веќе имаат одржано соло или групни изложби.

slavni-lichnosti-za-koi-sigurno-ne-znaevte-deka-se-i-talentirani-umetnici-01.jpg

Некои се самоуки, некои ја гледаат уметноста како хоби, а ги има и оние кои имаат и универзитетска диплома од областа на уметноста.

Силвестер Сталоне го користи сликањето за да ги визуелизира неговите мисли.

slavni-lichnosti-za-koi-sigurno-ne-znaevte-deka-se-i-talentirani-umetnici-02.jpg

Пол Мекартни има направено неколку слики кои се препознатливи по живописните бои.

slavni-lichnosti-za-koi-sigurno-ne-znaevte-deka-se-i-talentirani-umetnici-03.jpg

Луси Лиу слика уште од тинејџерските години, а најмногу инспирација црпи од нејзиното детство.

slavni-lichnosti-za-koi-sigurno-ne-znaevte-deka-se-i-talentirani-umetnici-04.jpg

И делата на Ентони Хопкинс се препознатливи по живите бои.

slavni-lichnosti-za-koi-sigurno-ne-znaevte-deka-se-i-talentirani-umetnici-05.jpg

Мерлин Менсон го користи сликањето како алатка за истражување на човечката природа.

slavni-lichnosti-za-koi-sigurno-ne-znaevte-deka-se-i-talentirani-umetnici-06.jpg

И Џим Кери има уметничка страна – актерот слика, прави скулптури, а црта и политички стрипови.

slavni-lichnosti-za-koi-sigurno-ne-znaevte-deka-se-i-talentirani-umetnici-07.jpg

Пирс Броснан најчесто слика со масло и акрилни бои, и најмногу сака да прави портрети и пејзажи.

slavni-lichnosti-za-koi-sigurno-ne-znaevte-deka-se-i-talentirani-umetnici-08.jpg

Сликите на Џони Деп се под големо влијание од артистот Жан Мишел Баскија.

slavni-lichnosti-za-koi-sigurno-ne-znaevte-deka-se-i-talentirani-umetnici-09.jpg

За своите слики, Боб Дилан најмногу инспирација црпел од неговите патувања.

slavni-lichnosti-za-koi-sigurno-ne-znaevte-deka-se-i-talentirani-umetnici-10.jpg

Фотографиите и цртежите на Пети Смит биле изложени на места како MoMA во Њујорк и Pompidou Center во Париз.

slavni-lichnosti-za-koi-sigurno-ne-znaevte-deka-se-i-talentirani-umetnici-11.jpg

Покрај сликањето, Џејмс Франко ја сака и фотографијата.

slavni-lichnosti-za-koi-sigurno-ne-znaevte-deka-se-i-talentirani-umetnici-12.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *