Тестирајте ја вашата моќ за набљудување – колку скриени предмети ќе пронајдете на илустрациите?

Веројатно сте забележале дека понекогаш воопшто не ги забележуваме работите кои ни се буквално пред очи. Ни треба повеќе време и концентрација за да ги воочиме малите детали.

testirajte-ja-vashata-mokj-za-nabljuduvanje-kolku-skrieni-predmeti-kje-pronajdete-na-ilustraciite-01.jpg

Но, ако сметате дека ова не важи за вас, во продолжение можете да ја тестирате вашата способност за набљудување.

На следниве илустрации се наоѓа по еден скриен предмет, а вие треба да го пронајдете. За да го видите точниот одговор, кликнете на илустрацијата.Колку скриени предмети ќе пронајдете на илустрациите?

 1. 1. Најдете го носорогот помеѓу слоновите
 2. 2. Најдете ја мечката меѓу пчелите
 3. 3. Можете ли да ја пронајдете овцата во облаците?
 4. 4. Пронајдете го срцето помеѓу балоните
 5. 5. Можете ли да го најдете крадецот?
 6. 6. Обидете се да ја најдете фоката
 7. 7. Помеѓу снегулките има еден дијамант. Го гледате?
 8. 8. Најдете го бувот што се крие меѓу дрвата
 9. 9. Каде е кактусот?
 10. 10. Можете ли да ја најдете желката?
 11. 11. Пронајдете го чорапот
 12. 12. Помеѓу жирафите се крие и една зебра
 13. 13. Можете да ја најдете детелината со четири листа?
 14. 14. Најдете го кучето

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *