10 искрени исповеди „Што научив во животот“

„Луѓето растат со различно темпо и до одредена фаза стигнуваат на различна возраст.“

10-iskreni-ispovedi-shto-nauchiv-vo-zhivotot-01.jpg

Како минуваат годините така на своја кожа учиме некои животни искуства.

Исповеди на луѓе „Што научив во животот“:

„Одлогирај се. Научив дека најдобрата работа што можам  да ја направам за мојот здрав ум е да се тргнам од телефонот и комјутерот.“

„Сфатив дека помалку е повеќе. Сфатив дека премногуте работи кои ги купував всушност ме правеа анксиозна.“

„Заслужувам да бидам среќна, почитувана и опкружена со луѓе кои се грижат за мене.“

„Јас го контролирам мојот живот и ничие мислење нема да дозволам да влијае на моето однесување и одлуки.“

„Не сакам  услуги, не сакам да должам никому, сакам сама да го одредам својот пат, сакам да бидам комплетно независна.“

10-iskreni-ispovedi-shto-nauchiv-vo-zhivotot-02.jpeg

„Не го сфаќај животот пресериозно.“

„Си велам тоа е само работа, не е крај на светот, не се нервирај.“

„Биди присутен во моментот, апсорбирај, случај ги луѓето и дај им внимание.“

„Не можеш да избегаш од тоа што си. Во одреден миг мора да се соочиш со тоа кој си навистина.“

„Луѓето растат со различно темпо и до одредена фаза стигнуваат на различна возраст.“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *