7 најуникатни ресторани на McDonald’s низ светот

Факт е дека McDonald’s секогаш има совршена маркетинг стратегија.

7-najunikatni-restorani-na-mcdonalds-niz-svetot-01.jpg

Од менито, до локацијата, изгледот на рестораните, начинот на служење, комуникацијата со вработените – комплетната услуга на светско ниво секогаш треба да биде „најдобра возможно“.

Ова се некои од нивните најубави ресторани низ светот:

1. Париз, Rue Saint Lazare. Реторанот е сместен во зграда која личи на дрвена кула од бајките со дискретен натпис McDonald’s. Овде и бургерот е Le Big Mac.

2. Порто. Најубавиот ресторан каде што хамбургерот го јадете под кристални лустери.

3. Мелбурн: Впечатлива светлечка реклама на врвот на зграда од цигли. Дава впечаток на вистинска „фабрика за храна“.

4. Бреј, Ирска. Поранешна црква, сега еден од најубавите ресторани.

5. Лас Вегас. Соодветно на околината- шарен и блескав.

View this post on Instagram

Pretty cool McD's in #lasvegas #mcdonalds

A post shared by The Fabulous Kristen (@unexploredjourneys) on

6. Фрипорт, САД. Соседите не дозволиле да се промени изгледот на куќата во која денес е сместен совршено вклопен McDonald’s.

View this post on Instagram

@mcdonalds made this house a home

A post shared by Thigh Master (@thighmaster) on

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *