8 работи кои гинекологот сака да ги знаете, без да мора да ви ги каже

Како што има прашања кои мора да ги поставите пред гинекологот за да го зачувате интимното здравје, така постојат и непишани правила кои професионалците сметаат дека нема потреба да ви ги повторуваат постојано.

8-raboti-koi-ginekologot-saka-da-gi-znaete-bez-da-mora-da-vi-gi-kazhe-001.jpg

Зборуваме за следните 8:

1. Не е во ред да сте исплашени и под стрес при секој преглед, до мера да го одложувате секое следно одење на гинеколог.

2. Чекањето да ја изгубите невиноста за да одите на прв преглед е чиста глупост.

3. Разговорот за време на прегледот е и тоа како потребен.

4. Време е да престанете со верување во бајки на тема интимно здравје, односно дека одредена храна или гелови за туширање ќе ви дадат посебен мирис.

5. Непотребно се грижите околу интимната фризура за време на прегледот.

6. Игнорирањето на симптомите е нешто најлошо што можете да го направите.

7. Google дијагнозата е исто така една од полошите идеи.

8. Гинекологот секогаш знае дали практикувате сигурен или незаштитен секс, па нема потреба од лажење.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *