Луѓето кои ги следи „лоша среќа“ секогаш прават 5 работи погрешно

Психолозите се потрудиле за јасно да ги одвојат карактеристиките на несреќните луѓе од оние кои ги прати леснотија низ животот.

lugjeto-koi-gi-prati-losha-srekja-sekogas-pravat-5-raboti-pogresno-001.png

Каде грешат луѓето кои постојано се несреќни и незадоволни, а можеби и вие?

1. Ги потценуваат емоциите и нивната важност.

Ниската емоционална интелигенција честопати е извор на неуспех и незадоволство, како приватно, така и на работното место. Луѓето кои не знаат да ги читаат и почитуваат емоциите на другите, секогаш имаат чувство дека се случува нешто непредвидено.

2. Развиваат само одредени вештини.

Сите поседуваме вештини на кои сме особено горди и таленти на кои сакаме да се посветиме, но фокусирањето само на едно нешто е сосема погрешно.

3. Се претставуваат со полно име и презиме.

Истражувањата покажале дека сериозно постои поврзаност помеѓу должината на името на личноста и нејзините примања. Се препорачува, кога и да имате прилика, да користите пократка верзија од своето име. Тоа остава впечаток дека сте поотворени, дружељубиви и ги тера другите да ви веруваат.

4. Не водат сметка за физичкиот изглед.

Сакале или не, кога успехот ви зависи од перцепцијата на луѓето, односно од тоа дали изгледате средено или незаинтересирано.

5. Ретко разменуваат нежности.

Научниците докажаа дека има тесна поврзаност и помеѓу нежностите кои ги покажувате. Луѓето на кои не им недостасува нежност и љубов, многу полесно и со поголем ентузијазам ги завршуваат

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *