Хилал ја победи болеста – по хемотерапијата заѕвони на ѕвончето во Детската клиника во Скопје

hilal-ja-pobedi-bolesta-po-hemoterapijata-zadzvoni-na-dzvoncheto-vo-detskata-klinika-vo-skopje-01.jpg

Уште една убава вест….

Хилал си оди дома здрава и насмеана, среќна дека се избори со болеста! ❤️ Таа се лекуваше на хематолошкото одделение на Клиниката за детски болести. Во месецот посветен за подигнување на свеста за карцином кај деца и адолесценти, Хилал заминува дома. Септември е “златен” месец, а златната лента е симбол за поддршката на децата болни од рак и нивните родители. Златната боја е боја на храброста и упорноста. Огромна благодарност до детската клиника за неисцрпната сила што ја даваат во третманот на нашите мали, големи херои!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *