Најмладиот сурфер во светот – има само 4 години, а научил да сурфа на 2

Жоао Витор од Бразил има само 4 години, а веќе сурфа подобро и од професионалец.

najmladiot-surfer-vo-svetot-ima-samo-chetiri-godini-a-nauchil-da-surfa-na-dve-01.jpg

4-годишниот Жоао Витор живее во мало гратче покрај брегот на Бразил и уште од 2-годишна возраст знае да сурфа. Желбата за овој спорт ја разбудиле неговиот татко и неговата постара сестра, кои секојдневно сурфале.

Според мајката на Жоао, Камила, тој почнал да учи пливање кога имал само 7 месеци.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *