17 причини зошто сè уште не сте богати колку што сакате

Наполеон Хил е новинар кој целата своја кариера ја посветил на проучување на милионерите, па точно ги знае причините зошто „обичните луѓе“ тешко се збогатуваат.

17-pricini-zosto-se-uste-ne-ste-bogati-kolku-sto-sakate-01.jpg

Ова се само 17 примери како се разликувате од милионерите:

1. Немате строго одредена цел и не визуелизирате.

2. Ви недостасува амбиција.

3. Не ги користите доволно сите шанси за дополнително образување.

4. Ви недостасува самодисциплина.

5. Не се грижите за здравјето и телото.

6. Сакате да ги одолговлекувате работите.

7. Ви недостасува упорност.

8. Негативни сте.

17-pricini-zosto-se-uste-ne-ste-bogati-kolku-sto-sakate-02.jpeg

9. Не сте одлучни.

10. Имате одбрано погрешен животен партнер.

11. Не ризикувате.

12. Се дружите со погрешни луѓе.

13. Останувате на работата која ја мразите.

14. Верувате дека знаете сè.

15. Ви недостасува страст и емоција.

16. Затворени сте и тешко комуницирате.

17. Ви недостасува основна култура и пристојност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *