9 причини зошто на силните жени им е тешко да пронајдат партнер

Силните и независни жени често завршуваат со маж – дете, односно недоволно созреан маж за кој треба да се грижат.

10-prichini-zoshto-na-silnite-zheni-im-e-teshko-da-pronajdat-partner-01.jpg

Вие сте забавна, силна и паметна жена, па зошто тогаш не можете да пронајдете партнер? Токму поради сето тоа!

Причини зошто на силните жени им е тешко да пронајдат партнер:

– Мажите се преплашени од нив и од нивната независност.

– Силните жени од далеку намирисуваат кога некој маж е проблематичен и не е за нив, па така изборот во старт многу им се стеснува.

– Толку си се самодоволни што дури немаат потреба да пронајдат некој и мажите ги читаат ваквите сигнали.

– Храброст да им пристапат на силните жени имаат само мажи кои им се драстично под нивото.

– Уште на почетокот од состанувањето силните жени ги гледаат црвените сигнали и бегаат.

10-prichini-zoshto-na-silnite-zheni-im-e-teshko-da-pronajdat-partner-02.jpg

– Силните жени се плашат да дадат шанса затоа што не сакаат да губат време и енергија залудно.

– Силните и независни жени често завршуваат со маж – дете, односно недоволно созреан маж за кој треба да се грижат.

– Силните жени често завршуваат со маж – проект, односно маж кој треба да биде „поправен“ и ова секогаш има катастрофални резултати.

– Имаат превисоки критериуми кои мора да ги спуштат, затоа што во љубовта е потребна хемија, а не список.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *